Emiliano Sala, recordtransfer van Cardiff City, vermist: grote reddingsactie op touw gezet nadat vliegtuigje van radar verdwijnt

Emiliano Sala, recordtransfer van Cardiff City, vermist: grote reddingsactie op touw gezet nadat vliegtuigje van radar verdwijnt

Grote ongerustheid in Wales. Premier League-club Cardiff City is “oprecht bezorgd” over topaankoop Emiliano Sala. Die is vermist nadat zijn vliegtuigje van de radar verdween. Ik ga hier zelf iets toevoegen.

De Argentijnse spits werd onlangs voorgesteld als de nieuwe spits van de club die momenteel 18de staat in de Premier League. Sala kostte Cardiff City 17 miljoen euro, een clubrecord, nadat hij twaalf keer had gescoord in Frankrijk voor Nantes.

📷Emiliano Sala✔@EmilianoSala1There is a new Sala in town @premierleague 📷 Very happy to sign here @cardiffcityfc !! I know the challenge is big but together we will make it 📷
Impatient to discover the league & the team #BlueBirds<br/>3.51520:09 - 19 jan. 2019

1.057 mensen praten hieroverInformatie over Twitter Ads en privacy

Maar nu lijkt de 28-jarige aanvaller betrokken bij een dramatisch ongeluk.

Een vliegtuigje dat hem samen met een andere passagier van Nantes, waar hij afscheid ging nemen van zijn ploeggenoten, naar Cardiff moest brengen, verdween plots van de radar rond 20u30. s maandagavond geen spoor meer in de buurt van de lichttoren van Casquets, nabij het eilandje Alderney, berucht voor vele ongevallen met schepen.

Afbeelding weergeven op Twitter📷

📷Emiliano Sala✔@EmilianoSala1La ultima 📷 ciao @FCNantes 📷📷📷<br/>2.63413:09 - 21 jan. 2019

964 mensen praten hieroverInformatie over Twitter Ads en privacy

De Franse politie heeft intussen bevestigd dat Sala aan boord van het verdwenen vliegtuigje zat. Dat meldt The Mirror. Er wordt momenteel massaal gezocht naar het toestel. Twee Britse helikopters zijn hun collega’s van Guernsey gaan helpen, vertelde de kustwacht aan de BBC. Voorlopig werd er echter niets gevonden, mede door de slechte weersomstandigheden.

“De zoekactie naar het vliegtuig PA 46 Malibu werd dinsdag om 08u00 hervat”, klinkt het bij de politie van Guernsey. “Maar voorlopig werden er nog geen sporen gevonden. Het toestel was onderweg van Nantes naar Cardiff en er waren twee personen aan boord.”

Over de precieze aard van het ongelukt is momenteel niets geweten. Op het tijdstip van de vermoedelijke crash regende het, maar niet te intens. “We zijn zeer ongerust over dit nieuws”, aldus Cardiff City-voorzitter Mehmet Dalman. “We wachten op bevestiging voor we meer kunnen zeggen. Maar we zitten in met de veiligheid van Emiliano Sala.”

Comment